Utazások során amire figyeljünk

 

 

 

Utazások során amire figyeljünk

 

 

 

Ismeretlen helyen , családdal együtt az autója kisebb meghibásodása is komoly gondot okozhat .
Nem beszélve a költségekről amivel számolnunk kell egy ilyen kellemetlen helyzetben.
Érdemes tehát néhány dolgot át nézni a gépjárművön indulás előtt.

 

 

 

Műszaki állapot

 

 

 

Fékrendszerek, futómű állapotát , hűtőfolyadék szintjét -célszerű hideg motornál végezni.
Nézzük meg mikor cseréltünk olajat utoljára.
Fék folyadékról se feledkezzünk meg, a kopott fékbetétet feltétlenül cseréljük ki utazás előtt a gépjárművön.
Ellenőrizzük a klíma rendszer állapotát.

 

 

 

Ha kellemetlen levegő áramlik be az utastérben a rendszerből, baktériumok,gombák szaporodhattak el. Végeztessünk klíma fertőtlenítést, pollenszűrök csere.
Ellenőrizzük a gépjármű világító berendezéseit, ha kiégett izzóval közlekedünk több országban is igen komoly bírságra számíthatunk tegyünk be pótizzót .

 

Hosszabb autópályás utat tervezünk elengedhetetlen a jó minőségű rovaroldószerre kevert ablaktörlő folyadék.
Pótkerék nélkül ne induljunk el, ellenőrizzük annak állapotát valamint a megfelelő légnyomást is az abroncson.
Nyári gumi legyen az autón, ellenőrizzük a profilmélységét ,a kopott abroncsok tapadása nem megfelelő.Guminyomást ellenőrizzük ,vegyük figyelembe a csomagok számát .
Vizsgáljuk meg az akkumulátor állapotát is.

 

 

 

Legyen a gépjárműben tűzoltó készülék, elsősegély doboz, pótizzó, elakadásjelző, háromszög, kötelező sárga fényvisszaverő mellény, vontató kötél, kerékfújó.
Pótkerék lerobbanása esetén alapvető szerszámkészlet.
A gépjárműben néhány példány európai baleset bejelentő lapot is betenni , koccanások bármikor előfordulhatnak legyünk felkészültek az ilyen esetekre is.
Ilyenkor sokkal több csomaggal utazunk figyeljünk oda hogyan helyezzük el az autóba a túl pakolt autók többet fogyasztanak ,amit csak lehet zárható részbe és ne az utastérbe rakjunk.
Egy hosszabb autóútnak érdemes előre eltervezett pihenők beiktatása,folyadék bevitel,hiány csökkentheti koncentrálóképességet ami fáradsághoz álmosság hoz vezethet.Mindenkinek jó pihenést ,jó nyaralást és biztonságos utazást kívánunk.

 

 

 

 

 

 

 

Utazások során amire figyeljünk még :

 

Használt autó vásárlásakor mire figyeljünk ?

 

 

 

Használt autó vásárlása után mindenképp ajánlatos egy állapotfelmérés. A saját biztonságunk érdekében.A lista nem teljes, megpróbálom egy pár fontos dologra felhívni a figyelmet .Pláne ha hosszú útra készülünk. A megvásárolt autónkkal.

 

 

 

Szakemberrel nézessük át a gépjármű fékrendszerét, futóművét, lengéscsillapítóját Illetve motorolaját , levegőszűrőjét , hűtőfolyadékját, vezérlését, ékszíját , vezérműszíját,kerekeit és abroncsait .Tegyünk meg minden annak érdekében, hogy egy hosszú utazás során ne hagyjon cserbe autónk.

 

 

 

Jó utat kívánok!

 

 

 

Fontos Tudnivalók

 

A honlapon található információk kizárólag általános tájékoztatás céljából szolgálnak és nem minősülnek jogi tanácsadásnak

 

 

Autómentő SOS